Rådmannen i Hadsel øker pengebruken til nytt vernebygg for «Finnmarken» og nytt hurtigrutemuseum på Stokmarknes, med et prishopp fra 40 til 60 millioner kroner.

I følge blv.no har kommunen og Museum Nord forhandlet på overtid for å lande en avtale som skal regulere investering og drift i prosjektet.

Kommune, fylke og stat har tidligere blitt enige om å bruke 40 millioner hver i prosjektet, til sammen 120 millioner kroner. Dette er 20 millioner kroner mer enn prisen av hele utbyggingen av Melbu havn.

Nå har rådmannen informert kommunens politikere om at Hadsel kommune må øke sin innsats med 20 millioner kroner, fra 40 til 60 millioner kroner. Bladet Vesterålen siterer rådmann Ola Morten Teigen som sier at økningen er et absolutt krav fra Museum Nord dersom de skal være med på den videre seilasen for å realisere hurtigrutemuseum og vernebygg til det landsatte hurtigruteskipet «Finnmarken».

En minimumsløsning kan imidlertid gjennomføres for 13 millioner kroner. Rådmannen avviser for øvrig å opprette et aksjeselskap som eierform for museet.

KILDEblv.no
Forrige artikkelHurtigrutens Hus: Lars Rask kan miste styrevervet
Neste artikkelHøyre misfornøyd med etikken i Hurtigrutens Hus