Senterpartiet Lars Rask er ferdig i Hurtigrutens Hus fra og med 5. oktober.

Allerede i vinter tok Lars Rask kontakt med politisk ledelse i Hadsel kommune for å informere om at han ville få stort arbeidspress i sin ordinære jobb som bedriftleder. I ettertid har han sett at det ikke ville bli noen endring, snarere tvertimot, med økende arbeidspress. Han informerte derfor kommunen om at han trekker seg fra styret og styreldervervet i Hurtigrutens Hus med øyeblikkelig virkning.

I et brev fra Hadsel kommune, som eier av Hurtigrutens Hus KF, fikk han ikke gå av øyeblikkelig, men må sitte som styreleder inntil kommunestyret har fått valgt ny styreleder.

– I henhold til kommuneloven og kommentarene til denne v/ Jan Fridthjof Bernt er arbeidsbelastning gyldig grunn til å trekke seg. Man innehar imidlertid vervet inntil det foretas nyvalg. Det er kun kommunestyret som har fullmakt til å gjøre nyvalg, du vil derfor formelt avtre etter neste kommunestyremøte 5.oktober. Jeg har tillit til at du i samarbeid med styret blir enig om en hensiktsmessig og forsvarlig måte å fordele arbeidsoppgavene på frem til 5.oktober, skriver ordfører Siv Dagny Aasvik i sitt brev til styrelederen.

 

Forrige artikkelSkrammel ligger fortsatt og slenger ved Melbu skole
Neste artikkelNy Havfisk-tråler får tradisjonelt Melbu-navn