Kommuendirektøren i Hadsel mener at Hadsel kommune bør godkjenner utvidet skjenkeområde for Hurtigrutemuseet

Hadsel Kommune ønsker å git grønt lys til Lofotr Næringsdrift AS om å utvide skjenkeområdet ved Hurtigrutemuseet, ifølge en innstilling til kommunestyret.

Tidligere var skjenking av alkohol begrenset kun til kafeen ombord i MS Finnmarken. Med en ny godkjennelsen kan besøkende nå nyte alkoholholdige drikker i hele museet, inkludert trekantbygget, vernebygget, DS Finmarken og MS Finnmarken.

Beslutningen kan bli tatt etter at Hurtigrutemuseet ønsket større fleksibilitet for å kunne tilby sine besøkende en spesiell opplevelse. De har tidligere, gjennom ambulerende bevillinger, servert velkomstdrinker på flaggdekket på MS Finnmarken og i salongene på dampskipet Finmarken 1912.

En tillatelse gir dem muligheten til å servere drikke i disse områdene regelmessig, samt å imøtekomme forespørsler fra steder som Hotell Richard With for større arrangementer ved propellområdet i vernebygget.

Kommunedirektøren er positivit til utvidelsen og la vekt på den spesielle opplevelsen det gir for museets gjester. Både NAV og politiet har også bekreftet at de ikke har noen innvendinger til den foreslåtte utvidelsen.

Forrige artikkelPlaner om flerbrukshall tar form på Stokmarknes
Neste artikkelBudsjettkutt vil få for store konsekvenser