Hurtigrutens Hus skal gjøres om til akuttmottak for asylsøkere, samtidig som styret trekker seg og ansatte truer med å si opp. En person har sykemeldt seg på grunn av at asylanter blir å finne i huset noen måneder fremover.

Formannskapet i Hadsel kommune stemte fredag for at hotellfløyen i Hurtigrutens Hus på Stokmarknes skal brukes som akuttmottak for asylsøkere. Samtidig har Hurtigrutens Hus opplyst at de nå har en leieavtale med Nordlandssykehuset om utleie av hotellfløyen.

Formannskapet i Hadsel har med Aps flertall imidlertid stemt for å imøtekomme myndighetenes ønske om å innlosjere asylsøkere. Dette vil gi umiddelbare inntekter til Hurtigrutens Hus, som utvilsomt trenger pengene for å dekke tidligere års underskudd. Dette har skattebetalerne så langt vært nødt til å finansiere. Nå bruker den nye politiske ledelsen i kommunen sin nyervervede makt til å sørge for at det kommunale foretaket sørger for å få seg raske inntekter.

Styrelederen og fire styremedlemmer i Hurtigrutens Hus har i følge Bladet Vesterålen trukket seg fra sine styreverv i det kommunale foretaket.

– Jeg ser vedtaket som kom i formannskapet som en mistillitserklæring. Ansatte har varslet også at de sier opp dersom det blir asylmottak her, sier styreleder i Hurtigrutens Hus Hadsel KF, Camilla Skog Rodal til Bladet Vesterålen.

Hun opplyser at også Inger Hope, Anders Samuelsen, Eilert Ellingsen og Rolf Chr. Dahl har stilt sine plasser til disposisjon. Nye styremedlemmer må utnevnes før styret kan gjøre lovlige vedtak.

Camilla Skog Rodal er også Frp-representant i formannskapet, og var en av to representanter i formannskapet som stemte mot etablering av asylmottak på Stokmarknes.

Forrige artikkelFolkebevegelsen farer med usannheter!
Neste artikkelPolitisk jordskjelv rundt nytt asylmottak på Stokmarknes