I et intervju med NRK Nordland hevder Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja at tre av fire av deltakere på Agenda Nord-Norge sa ja til olje og at næringslivet i Nord-Norge derfor var i utakt med folket fordi de stemte for konsekvensutredning av Nordland VI, VII og Troms II.

innlegg synspunkt meningAv Ørjan Robertsen, Lofoten og Vesterålen Petro

Det er både trist og usaklig når folkeaksjonen i samme intervjuet karakteriserte de som stemte for konsekvensutredning for «Et snevert gjeng».

At Folkeaksjonen prøver å føre folket bak lyset ved å hevde at ja til konsekvensutredning er det samme som å si ja til åpning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er direkte usant!  Jeg kan ramse opp 9 områder hvor Stortinget har sagt nei til åpning etter at det er gjennomført en konsekvensutredning.

Landsmøtet i Arbeiderpartiet har sagt ja til konsekvensutredning uten at partiet har tatt stilling til åpningsspørsmålet. Også Høyre og Frp har landsmøtevedtak som gjør at det er ¾ flertall på Stortinget for konsekvensutredning.

En konsekvensutredning gir oss mulighet for mer kunnskap og at lokale myndigheter og sentrale interesseorganisasjoner som kan antas å ha særlig interesse i saken skal involveres i prosessen.

I spørsmålet om ja eller nei til konsekvensutredning er det Folkeaksjonen som er i utakt med folket, ikke næringslivet i Nord-Norge. Jeg kan ikke finne en eneste meningsmåling der befolkningen har sagt nei til konsekvensutredning av Nordland VI, VII og Troms II. Tvert imot, flertallet av befolkningen, enten de bor i Lofoten, Vesterålen, Senja eller andre steder i landet har i meningsmålinger sagt ja til konsekvensutredning.

Ørjan Robertsen, Lofoten og Vesterålen Petro

Forrige artikkelLekker innramming rundt Melbo hovedgård
Neste artikkelBle syk av nytt asylmottak i Hurtigrutens Hus