Det går unna når Museum Nord først bestemmer seg, og allerede nå står mye av det nye og historisk riktige stakittgjerdet rundt Melbo hovedgård ferdig.

Museum Nord starter tidligere i høst det praktiske arbeidet med å gjenskape rammen rundt Melbo hovedgård, og spesielt rundt den flotte hagen sør for hovedhuset.

Siden arbeidene begynte i begynnelsen av september, har arbeidet gått raskt framover. I gammel tid var det et slikt gjerde her, og det er dette som nå gjenskapes for å sette anlegget til bake til historisk tid.

Museet er usikker på når det gamle stakittgjerdet ble revet. Trolig må man tilbake til før andre verdenskrig, ettersom flere eldre på Melbu ikke kan huske det hvite stakittgjerdet rundt hagen til Melbo hovedgård.

201509-098-melbo-hovedgard-gjerde-IMG_3324
Tidligere var det et flott stakittgjerde ut mot Maren Frederiksens Allé på Melbu. Dette skal nå gjenreises som en ny ramme rundt hovedgården. Legg merke til at vrangsiden av gjerdet vender ut mot veien. Foto: Museum Nord
201509-098-melbo-hovedgard-gjerde-IMG_3320
Også på sørsiden av Melbo hovedgård var det et langt stakittgjerde. Både kyr og kalver fikk gå ute deler av sommeren. Foto: Museum Nord.
Forrige artikkelSKREI danket ut Deutsche Telekom
Neste artikkelFolkebevegelsen farer med usannheter!