Norwegian har kunngjort at de har valgt Widerøe Ground Handling (WGH) som sin leverandør for bakketjenester på 16 flyplasser i Norge.

Avtalen trer i kraft fra 1. april og vil sikre at Norwegians passasjerer blir betjent av WGH på en rekke viktige flyplasser over hele landet.

De 16 flyplassene som er inkludert i avtalen er Ålesund, Alta, Andøya, Bergen, Bodø, Evenes, Haugesund, Kirkenes, Kristiansand, Kristiansund, Lakselv, Molde, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Torp lufthavn.

Anbud

Norwegian har nylig gjennomført en anbudskonkurranse der de ba om tilbud på bakketjenester og de-icing-tjenester ved flere skandinaviske flyplasser. Med unntak av Oslo lufthavn og Bardufoss har Norwegian nå kunngjort utfallet av konkurransen for de norske flyplassene, og WGH har blitt valgt som leverandør for de fleste av dem.

Avtalen kommer som en stor lettelse for WGH etter tapet av en større kontrakt tidligere i høst. Norwegian har valgt WGH basert på kommersielle vilkår og vurderinger av bærekraft.

Best tilbud

Knut Olav Irgens Høeg, konserndirektør i Norwegian, opplyser at WGH ga det beste tilbudet, både kommersielt og på de andre kriteriene i anbudet.

– Vi ser nå frem til å utvide samarbeidet med WGH, og sammen skal vi sikre at våre reisende får et godt tilbud og en god reise på flyplassene i Norge.

Administrerende direktør i WGH, Marius Myhre, uttrykte glede over avtalen.

– Vi er utrolig glade, stolte og lettet over å vinne denne kontrakten. Konkurransen i markedet for bakketjenester til flyselskapene er svært tøff. Avtalen med Norwegian viser at vi er konkurransedyktige.

Starter til våren

Den nye avtalen innebærer levering av bakketjenester på alle Norwegian-flyvninger på de nevnte flyplassene fra april 2024. Avtalen inkluderer også de-icing-tjenester som skal starte i september 2024. Begge kontraktene har en varighet på fem år.

– Avtalen gir oss selvtillit til å satse videre og forteller oss at vi skal fortsette å gripe de mulighetene som kommer vår vei. Det betyr allikevel at vi står overfor en omstilling, men det er betryggende og vil bidra til å sikre større forutsigbarhet og arbeidsplasser i tiden fremover, sier Myhre.

Forrige artikkelSortlandsbrua blir «Suorttárovvi»
Neste artikkelFikk. 2,1 millioner til miljøprosjekt