Havnesjefen i Hadsel vurderer nå om de skal ilegge deltakerne på regattaen rundt Hadseløya gebyrer for manglende betaling av avgifter ved gjestehavna på Melbu.

Det er i forbindelse med et spørsmål fra 8445melbu.no knyttet til Hadsel Havns nye trekai at havnesjefen opplyser dette. Området utenfor trekaia er så grunt og usikkert at ingen tør legge seg til kaia, som kostet flere hundre tusen å bygge.

– Jeg kan ikke uttale meg hvorfor kaia ikke har vært brukt per i dag, fordi jeg kun har vært havnesjef i et halvt år, men jeg vil komme tilbake til saken når jeg har fått mer erfaring med havna, sier havnesjef Line Anette Jakobsen i Hadsel Havn KF til 8445melbu.no.

Da kaia var ny for et par år siden, testet Redningsselskapet om de kunne bruke denne kaia ved anløp til Melbu. På laveste lavvann er det kun 80 centimeter dypt utenfor midten av kaia. Det er ikke dypt nok for mange båter som kunne hatt behov for å ligge ved trekaia på Melbu.

Det foreligger imidlertid ikke planer om utbedringer av de grunne forholdene utenfor kaia.

– Det grunner seg ut i at flere båter tar seg til rette på kaianleggene våre på Melbu uten å betale for seg. Det er også kommet meg for øre at Seilforeningen har bestemt at de som var på seilregattaen ikke skulle betale kaileie – noe Seilforeningen ikke har myndighet å gjøre uten avtale med Hadsel Havn.

For å kunne drifte kaier på for eksempel Melbu må det være inntekter på kaianleggene på Melbu for utføre det som trengs av vedlikehold og eventuelt utbygging, sier havnesjefen i Hadsel.

– Er det aktuelt for Hadsel havn å ilegge gebyrer for manglende betaling av havneavgifter før og etter seilasen rundt Hadseløya?

– Det har vi ikke bestemt oss for enda, sier havnesjef Line Anette Jakobsen i Hadsel Havn KF til 8445melbu.no.

Forrige artikkelMistet fingertuppene i gressklipperen
Neste artikkelMelbo IL beklager supporterhets