Antallet drukningsulykker i Norge har steget med 15 prosent i første halvdel av 2023 sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra Redningsselskapet.

I juni mistet 11 personer livet i drukningsulykker, noe som er en nedgang fra de 16 som druknet i juni 2021, men en oppgang fra de seks drukningstilfellene i juni i fjor.

I juni var det ti menn og én kvinne som druknet. Fire av ulykkene skjedde fra fritidsbåt, tre under bading, to etter fall fra land, én under fridykking, og én i forbindelse med kiting.

Redningsselskapet oppfordrer alle til å ta forholdsregler når de er nær vann i sommer, enten de skal bade, kjøre båt, eller bare gå en tur langs en elv.

– Vi oppfordrer alle som skal være rundt sjø og vann i sommer om å forberede seg enten de skal bade, ut i båt eller på tur langs en elv. Nyt sommeren samtidig som du tar forholdsregler, da blir opplevelsene bedre og tryggere for alle. Vi har ingen å miste, sier Grete Herlofson, generalsekretær i Redningsselskapet i en pressemelding.

Så langt i 2023 har 34 menn og tre kvinner omkommet i drukningsulykker i Norge. Ingen barn under 16 år har druknet, men i aldersgruppen 15 – 25 år har åtte personer omkommet, noe som er like mange som i hele fjor.

Drukninger fra fritidsbåt, kite og kajakk utgjør 32 prosent av alle drukningsulykker i første halvår. I tillegg har 30 prosent druknet etter fall fra land, og ulykker under bading eller svømming utgjør 16% av totalen.

Forrige artikkelDømt for grov overtredelse
Neste artikkelHan er ny direktør