Torsdag skal kommunestyret bestemme om en nystiftet forening skal få overta den gamle boligen på Riarhaugen på Melbu. Dersom den selges for én krone kan det bli kroken på døra for videre helsesatsing på kommunens tomt på Riarhaugen.

Boligen etter NS-mannen Gunnar Frederiksen ønsker formannskapet å selge til en nyopprettet forening som skal få 200.000 kroner for å vedlikeholde bygget. Det er samme beløp som det vil koste å rive Riarhaugen-boligen.

Nå har eldrerådet i Hadsel reagert og er skeptisk til at villaen på Riarhaugen overlates til frivillige som ønker å bevare hjemmet til Melbu-nazisten Gunnar Frederiksen.

Hjemmetjenesten har nå flyttet ut av villaen på Riarhaugen, fordi det ikke egner seg som lokale for helsepersonell.

Leif Johansen fra Melbu sa under eldrerådets møte tirdag, alt i følge Bladet Vesterålen, at saken har kommet brått på. Han er skeptisk til å overlate bygget til private på kort varsel. Leif Johansen mener at kommunen kan bruke tomta til døgnbemannede omsorgsboliger. En annen represent har resevert seg i komité for helse.

Eldrerådet klarte ikke å bli enige om noe vedtak på tirsdagens møte, og har dermed ingen anbefaling å komme med før kommunestyrets møte torsdag.

 

 

Forrige artikkelMelbu-ferga på kollisjonskurs i Melbu havn
Neste artikkelEn oppskrift på nedbygging av eldretilbudet på Melbu