Melbu-ferga «Tysfjord» var på kollisjonskurs med et frakteskip på vei inn i Melbu havn like før klokka 11:30 tirsdag formiddag.

Melbu-ferga la ut fra Melbu fergeleie noen minutter etter ruteavgangen 11:10. Tysfjord la ut med god fart ut i havnebassenget, menet par hundre meter ute i havnebassenget måtte mannskapene ombord sette ferga i full revers for å hindre sammenstøt med skipet som var på vei inn i havna. Det skjedde klokka 11:23.

Årsaken var at frakteskipet Polfoss var på vei inn i havneløpet, og et av skipene måtte vike for å unngå kollisjon mellom skipene. Det var imidlertid så lang avstand mellom skipene at det ikke var noen reell fare for sammenstøt.

Etter at Tysfjord måtte vike for frakteskipet fra Eimskip, kunne frakteskipet passere sørvest for ferga på vei inn til lossekaia på Melbu.

På videoen under kan du se svartrøyken som står ut av pipa på bilferga «Tysfjord». Det viser at ferga måtte reversere propellene på et langt høyere turtall enn vanlig.

Etter at situasjonen mellom de to skipene var avklart kunne frakteskipet «Polfoss» passere ferga «Tysfjord» på vei inn til kai. Foto: Thor-Ivar Guldberg
Forrige artikkelNå kan du kjøpe deg en gekko
Neste artikkelVern av Riarhaugen kan bli kroken på døra for videre helsesatsing