Sykehjemmet ved sykehuset på Stokmarknes skal pusses opp og gis økt levetid til en prislapp på over 20 millioner kroner.

Det går fram av en søknad fra Hadsel kommune til Husbanken. Der søker kommunen om tilskudd på 11.246.000 kroner av en totalkostnad på 20.447.207 kroner.

Oppgraderingen av det kommunalt eide sykehjemmet på Stokmarknes skal gi høyere teknisk standard for bygningsmassen. Det er et reelt behov for oppussingen og det er tidligere gjort politisk vedtak om standardheving for bygget ved sykehuset.

– Det er lagt vekt på tiltak som gir vesentlig økning i byggets tekniske levetid. Det er i tillegg fokusert på brannsikkerhet og enøk. Til sist er det valgt noen innvendige tiltak som bedrer forholdene for ansatte og brukere. Man ønsker også at fasaden på bygget fremstår av samme standard som andre nybygg i området (sykehus og omsorgsboliger). Brukerorganisasjoner og ansatte blir medtatt i prosjektet før endelig søknad sendes inn, skriver saksbehandler Vegard Melchiorsen i søknaden til Husbanken på vegne av Hadsel kommune.

Forrige artikkelNyskolen på Stokmarknes koster 150 millioner
Neste artikkelMontesorriskole kan komme tidligst neste høst