Skoleeierne i Lofoten og Vesterålen setter skolemiljø og regelverk på agendaen når de møtes på den årlige fagsamlinga i Nordland.

Det er Fylkesmannen i Nordland som har invitert skolene i regionene til den årlige fagsamlingen til oppvekst- og utdanningsavdelingen.

Oppvekst- og utdanningsavdelinga hos Fylkesmannen i Nordland arrangerer den årlige fagsamlinga torsdag 17. og fredag 18. november. Tema for samlingen er elevenes skolemiljø spesielt og regelverk generelt.

Målgruppen for fagsamlingen er skoleeiere, skoleledere i grunnskole og videregående skole, tillitsvalgte, teamledere og PP- ansatte.

Fokus for samlingen vil være psykososialt skolemiljø, tilpasset opplæring og regelverket generelt. Vi ser på endringer i lovverket.

Mobbeombudet i Buskerud, Bodil J. Houg, vil snakke om hvordan skoler og skoleeiere kan arbeide systematisk og målrettet i det forebyggende arbeidet. Seminaret får besøk av rektor Åge Stafsnes og leder for spesialundervisning Hilde Lauritzen fra Halbrend skule i Førde, Sogn og fjordane. I tillegg kommer Terje Overland og snakker om tilpasset opplæring.

Samlingen vil også ta opp regelverk i forhold til tilskudd og minoritetsspråklige elever, samt komme inn på prøvefeltet og kompetanseutviklingstiltak.

Forrige artikkelFiskeribedrifter på Myre omsetter mer enn oljenæringen i Nord-Norge
Neste artikkelNordland Ap vil ha ny nasjonal havstrategi