En god del ufaglærte lærere har tidligere ikke fått lov til å ta lærerutdanning på grunn av for dårlige mattekarakterer. Nå gjør fylket noe med problemet, men søknadsfristen er svært kort.

Nordland fylkeskommune har gjennom Nettskolen i Nordland og i samarbeid med Nord universitet, utviklet et nettbasert og eksamensrettet kurs i matematikk. Ved å gi flere muligheten til å oppfylle kravet om karakteren 4 i matematikk, er dette et tiltak for å øke rekrutteringen til lærerutdanningene i fylket.

Flere lærere

– Vi har laget dette kurset nettopp fordi vi trenger å utdanne flere lærere. Dette er et tilbud som favner bredt. Til ufaglærte lærere som ønsker å formalisere kompetansen sin, eller andre som trenger å forbedre en mattekarakter for å kunne søke seg til lærerutdanningen, sier fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen, i en pressmelding.

Studer der du bor

Fylkesråd Olsen ønsker at flere skal ta lærerutdanningen. Det nettbaserte kurset har søknadsfrist 8. februar – så det haster å melde seg på.

– Det er et enormt behov for lærere i årene som kommer. Fylkesrådet har utdanning som et av sine aller høyest prioriterte oppgaver, da trenger vi flere lærere. Dette kurset er ett av tiltakene som vil hjelpe til å få opp søkingen til lærerutdanning, sier Olsen, som minner om at søknadsfristen for kurset er allerede 8. februar.

Forrige artikkelGang- og sykkelvei kan få fortgang på boligbygging i Kjerkåsen
Neste artikkelBilister kjørte mot rødt lys ved veiarbeid