Fylkesrådet i Nordland har kunngjort en investering på 40 millioner kroner for å bygge et nytt internat ved Sortland videregående skole på Kleiva.

Dette er en del av fylkeskommunens budsjettforslag for de kommende årene. Fylkesråd for finans og organisasjon, Anette Åbodsvik Bang (Sp), bekreftet overfor blv.no investeringen under en pressekonferanse fredag formiddag.

Hun presenterte forslaget til budsjett for Nordland fylkeskommune, som inkluderer denne betydelige investeringen i utdanning, skriver blv.no.

Byggingen av det nye internatet vil ikke starte umiddelbart. Ifølge økonomiplanen vil ti millioner kroner bli tildelt i 2026, og de resterende 30 millioner vil bli fullført i 2027.

Selv om det er planlagt en stor investering i det nye internatet, vil fylkesrådet kutte driftsrammene til de videregående skolene i fylket. Totalt blir ramma til skoledrift redusert fra 1,94 milliarder kroner til 1,81 milliarder. Dette er over hundre millioner mindre, slår avisen fast.

Sortland videregående skole vil oppleve en nedgang på åtte millioner kroner til 91,1 millioner neste år. Hadsel videregående skole vil få et kutt på over 11 millioner kroner til 76 millioner i 2024. På den annen side vil Andøy videregående skole få en økning med litt over 1 million kroner til 36,7 millioner neste år.

Forrige artikkelBlågrønt taktskifte: 32 milliarder til ungdommens fylke
Neste artikkelSkuffet over at Widerøe ikke blir styrket