En pasient ved Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes mener det er for dårlig samarbeid mellom personell som har forskjellig medisinsk kompetanse.

Det går fram av et brev som pasienten har sendt til Fylkesmannen i Nordland. Pasienten forteller at en nevrolog ved sykehuset ikke anså det som nødvendig å ta MR av hodet knyttet til en medisinsk tilstand hos pasienten. Pasienten mener at dette står i sterk kontrast til en overlege i Tromsø som skal ha vært rystet over at det ikke ble tatt MR av pasienten i den aktuelle medisinske tilstanden.

Pasienten er misfornøyd med at det ikke ble tatt MR og mener han ville fått bedre behandling dersom han hadde fått MR for sin tilstand.

– Om legen hadde tatt RM av meg med en gang, kunne nevrologen har varslet overlegen i Tromsø med en gang. Stokmarknes er et nytt sykehus og har en splitter ny MR-maskin. Det er jo meningen at man skal samarbeide, siden de kunne tatt bilder og sendt dem til Tromsø, noe legen ikke gjorde, skriver pasienten. Han er misfornøyd med at fikk beskjed om å ha «is i magen og se om det gikk over».

Pasienten understreker i brevet til Fylkesmannen i Nordland at det er viktig at nevrologen samarbeidet og kontakter overleger og andre nevrologer for råd når de ikke vet hva de skal gjøre. Han mener også at sykehuset må samarbeide bedre med pasienten og lytte til det pasienten sier i samtale med legen.

Forrige artikkelForeslår å avlyse bygging av miniboliger på Melbu
Neste artikkelFramtidas videregående skal tilpasses næringslivet