Tromsø, kjent som porten til Arktis, forbereder seg på å bli sentrum for en banebrytende konferanse som fokuserer på utfordringer og muligheter for naturforvaltning i nord.

Forum for natur og friluftsliv i Troms (FNF Troms) står som arrangør for denne konferansen med tittelen «Natur i nord- Septentrionis natura», og det er allerede forventninger om en begivenhetsrik dag.

Bredt fokus på natur i nord

Konferansen, som er gratis, men krever påmelding, planlegger å dekke en rekke temaer som strekker seg fra klimaendringer og deres påvirkning på økosystemer, til det grønne skiftet og et politisk ønske om vekst i nord. Det vil også være fokus på viktigheten av god kunnskap som grunnlag for forvaltning av våre naturressurser.

Hvem bør delta?

Alle med en interesse for naturkunnskap er velkomne til å delta. Enten du er student, forsker, politiker, eller bare en nysgjerrig borger, gir konferansen en unik mulighet til å lære og nettverke.

Viktige høydepunkter

Det er store forventninger til en panelsamtale ledet av Emilie Hanssen Edvardsen, journalist i Nye Troms, om behovet for ny naturpolitikk og et kunnskapsløft for natur i nord.

Foredrag fra profilerte eksperter som Rolf Anker Ims, Professor i økologi ved UiT, og Karl Otto Jacobsen, forsker ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) i Tromsø, vil være en del av agendaen.

Bevegelseshemmede er også velkomne

Konferansen vil bli holdt på et sted som er tilrettelagt for bevegelseshemmede, nemlig Bankhjørnet, Rødbanken i Tromsø. I tillegg vil det være en mulighet for å følge konferansen via strømming.

Hvordan kan du delta?

Interesserte kan melde seg på ved å følge lenken som vil bli delt på Forum for natur og friluftsliv Troms’ offisielle nettside. Det anbefales å melde seg på innen 14. oktober, melder organisasjonen.

Ordene bak navnet

For de som lurer på betydningen av «Septentrionis natura», er det latinsk for «Nordens/Nordområdenes natur». Det er et språklig nikk til latinske artsnavn, noe som igjen understreker konferansens hovedtema.

Dette er en konferanse du ikke vil gå glipp av hvis du bryr deg om naturen og klimaet, spesielt i nordlige regioner som Troms. Det er en sjanse til å bli mer informert, nettverke med likesinnede og kanskje til og med bidra til å forme fremtidig politikk, heter det på hjemmesidene.

Forrige artikkelLokale foreninger kan bli ekskludert
Neste artikkelDisse naturtypene får økt status