Med sine egne musikanter og inviterte korsangere i bredden, og operasangeren Thor Inge Falch i front, arrangerer Melbo musikkforening årets største konsert på Stokmarknes denne helga. 

Melbo musikkforening har gjennom en årrekke invitert til store musikkprosjekter med halvannet års mellomrom. Abba, Beatles, Norsk på norsk, Grand Prix, filmmusikk og mye mer har stått på programmet som musikkforeningen har delt med musikkglade publikummere.

melbo-musikkforening-660-440

– Vi har brukt egne krefter, men vi har alltid invitert med oss gode musikkvenner i orkesteret for å gi publikum det beste vi har evnet. Denne gangen slår vi virkelig på stortromma: 40 musikanter i orkesteret, 60 sangere i kor og Norges fremste tenor som solist, sier dirigent Eirik Dahl i en pressemelding.

Eirik Dahl og operasolisten Thor Inge Falch har nærmest vokst opp sammen, og nå gjør dette bekjentskapet at musikkforeningen har fått dette kapasiteten til Hadsel.

Thor Inge Falch er fast tenor ved Den Norske Opera. Han har hatt ledende roller i en rekke oppsetninger ved operaen siden 2007. han er født og oppvokst i Ballangen, og har på den måten en nær tilknytning til landsdelen.

Det er ikke bare på operascenen at Thor Inge Falch har gjort seg bemerket. Han har en rekke ganger vært her i Vesterålen med operapub på menyen, og har sørget for topp stemning med sin fantastiske stemme og sitt nordnorske lynne.

Thor Inge Falch ble også verdensrekordinnehaver knyttet til lansering av en ny cd. Sammen med en del opearkamerater reiste han med fly rundt i Norge for å sette verdensrekord i antall konserter i løpet av tolv timer. De klarte det med hårfin margin, og har nå verdensrekorden.

­

Dirigent Eirik Dahl i Melbo musikkforening.
Dirigent Eirik Dahl i Melbo musikkforening.

– Akkurat i disse dager har han en forestilling på Operaen sammen med blant annet Hege Schøyen og Øyvind Blunck. Til oss kommer han 9. mai, og da kommer han direkte fra konsert i Berlin. Som vi ser er dette en særdeles aktiv og allsidig kunstner, sier dirigent Eirik Dahl, som har brukt ettervinteren og våren på å fintrimme musikkforeninga slik at de skal matche solisten.

– I tillegg til Thor Inge Falch og oss selv, har vi vært så heldige å få med oss kor både fra Melbu og Stokmarknes. Melbu Blandakor og Stokmarknes Blandetkor stiller med til sammen cirka 60 sanger som vil bidra til å gi denne konserten ytterligere kraft og fylde. Musikken vi skal presentere vil bli kjente og kjære operastykker og lettere klassisk musikk.

Fra programmet kan blant annet nevnes «O sole mio», hvor Thor Inge Falch virkelig får utfolde seg i all sin prakt. Under framføringen av «Slavekoret fra Nebukadnesar» er det korene som er solister. «Champagne Galop» er for øvrig et lett og lystig stykke som er kjent fra nyttårskonserten på TV. Musikkforeningen lover en flott og unik konsertopplevelse, og med over 100 aktører på scenen, blir det helt klart den årets største konserten i Hurtigrutens Hus i år.

Forrige artikkelBrannvesenet på Melbu gjør klar for 17. mai
Neste artikkelHistorisk: Hakekors-flagget vaier over Melbu