Helse- og omsorgssjefen i Hadsel, Marion Celius, har besluttet å stenge legekontoret på Melbu – stikk i strid med tidligere forutsetninger.

Det var Bladet Vesterålen som først omtalte saken. Melbu legekontor blir stengt fra 6. juli til 17. august. I denne perioden må folk fra Melbu reise tre mil tur-retur Stokmarknes for å få behandlet det minste gnatt, om det så bare er en flis i fingeren som må ut.

Da kommunestyret i Hadsel valgte å overta legekontoret på Melbu, var det med en klar forutsetning om at legekontorene på Stokmarknes og Melbu var likestilt. Dette har nå helse- og omsorgsjef Marion Celius nå sett bort fra, og stenger like godt legekontoret på Melbu med kun 14 dagers varsel.

I følge Bladet Vesterålen ønsker helse- og omsorgssjef Marion Celius at pasientene på Melbu skal være forberedt på stengningen i sommer. Dersom du har time ved Melbu legekontor vil du bli kontaktet for endring av legetimen din, som må tas på Stokmarknes.

Helse- og omsorgssjefen hevder at legetilbudet blir mindre sårbart ved å flytte personell fra Melbu til Stokmarknes denne sommeren. Det blir normal drift på Melbu etter sommeren.

Helse- og omsorgssjef Marion Celius har bedt kontorlederen på Melbu, Katja Walle, om å uttale seg med argumentasjon om at årsaken til stengningen er at det er flere PC-er for helsepersonell på Stokmarknes. Samtidig sier kontorleder på Stokmarknes, Wenche Johnsen, at det er færre som oppsøker lege om sommeren enn eller i året.

Denne skribenten kan ikke forstå annet at påstandene fra helse- og omsorgssjefen, samt kontorlederne ved legekontorene på Melbu og Stokmarknes taler mot bedre vitende. Dersom det er færre besøkende ved legekontorene på Melbu og Stokmarknes, finnes det ingen plausible argumenter for å stenge legekontoret på Melbu. Det er bedre med et halvfullt kontor på Melbu enn et stengt kontor på Melbu. Så enkelt er det.

Forrige artikkelHer er Melbus mest fasjonable dobbeltdør
Neste artikkelRune Steinum: – Hadde ikke vært mulig å stenge