Lege Rune Steinum på Melbu mener at det ikke hadde vært mulig for en privat legevirksomhet å stenge legekontoret en hel sommer.

Rune Steinum har drevet legekontor gjennom mange år på Melbu. Han måtte imidlertid gi opp det vellykkede og veldrevne legekontoret på Melbu etter at Hadsel kommunes politikere kom fram til at de ville drive legekontoret selv, både bedre og billigere.

– I perioden 1999 til 2013 hadde vi ikke sommerstengt. Det er ikke mulig for en privat virksomhet å stenge slik, sier lege Rune Steinum i en kommentar til 8445melbu.no.

Det er ikke vanskelig for noen å forstå at innbyggerne på Hadseløyas riviera nå har fått et dårligere legetilbud etter at kommunestyret i Hadsel besluttet å drive legekontoret på Melbu selv, ettersom kommunen mente at de ville klare å drive denne legepraksisen billigere. Det er klart det blir billigere når man stenger, men dette er ikke noe som kommunestyret har godkjent. Stengingen er med andre ord ene og alene helse- og omsorgssjef Marion Celius sin beslutning.

Når det viser seg at Hadsel kommune stenger legekontoret nå i sommer, kommer verdien av det politiske vedtaket til overflaten. Kommunen klarer ikke å tilby en like god legepraksis som den private aktøren Rune Steinum klarte tidligere.

Ettersom helse- og omsorgssjef Marion Celius nå har besluttet å stenge legekontoret på Melbu denne sommeren, kan det være et varsel om noe langt verre, nemlig nedlegging av hele kontoret på Melbu. Et slikt nedleggingsforslag var med i kommunens tidligere utredning, men dette ble ikke godkjent av kommunestyret. Enn så lenge har vi fortsatt legekontor på Melbu.

Forrige artikkelMarion Celius stenger legekontoret på Melbu
Neste artikkelSørsiden av Hadseløya har blitt grundig lurt