Marianne Wiik (51) har takket ja til å bli ny rektor ved Andøy videregående skole.

Hun kommer fra stillingen som Resource Coordinator ved Andøya Space AS, og har tidligere vært konstituert som rektor ved skolen.

Marianne Wiik ble tilsatt som assisterende rektor ved Andøy videregående skole fra og med 1. august 2023, men ble samtidig konstituert som rektor siden forrige rektor sluttet og flyttet sørover.

Wiik har lang erfaring som lærer både i grunnskolen og videregående opplæring – sist ved Andøy videregående skole, og har også vært konstituert som rektor ved skolen siden 1. august i år. Fra og med 1. november er Marianne fast tilsatt som rektor.

Fra Andøya Space

Wiik kommer fra stillingen som Resource Coordinator ved Andøya Space AS. Hun har grunnfag innen både engelsk og medisin, allmennlærerutdanning og videreutdanning innen spesialpedagogikk.

– Marianne er en svært engasjert skoleleder som er opptatt av å være leder i en lærende organisasjon som er i konstant endring og utvikling. Skolen har også noen spennende utdanningsprogram, blant annet Vg2 drone og landslinjen Vg3 romteknologi. I tillegg skjer det nå mye spennende i Andøysamfunnet der den videregående skolen får en viktig rolle. Marianne vil derfor bli en viktig bidragsyter for ytterligere utvikling til det beste for elevene og de ansatte, sier fylkesdirektør Geir Hareide Hansen.

Forpliktet til trivsel

Wiik uttrykker stor ære over å ta på seg rollen som rektor.

– Etter mange år i skolen, og nå sist i det private næringsliv, er det med en stor ære jeg nå går inn i min nye rolle. Jeg er opptatt av at både elevene våre og alle ansatte skal kjenne meg som en tydelig rektor som legger til rette for trivsel, læring og trygghet. Vi er så heldige at vi bor i en kommune som for tiden opplever en rivende utvikling og denne reisen skal vi være med på, sier Wiik i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

Forrige artikkelLastebil og personbil kolliderte
Neste artikkelKrever grundig analyse av sykehusplanene