Den franske lydkunstneren Franck Dubois er for tiden på Melbu som artist in residence gjennom prosjektet Neptun Art/Science Lab.

Franck Dubois har jobbet som kunstner siden 1992 og har flere opphold i nord bak seg. Blant annet har han overvintret flere ganger i Nyksund hvor han har hatt utstillinger og residencies, han har tatt opp lyd i Svalbard Globale frøhvelv og han har hatt utstillinger og prosjekter i Bergen og Telemark. Han har også hatt utstilling sammen med den internasjonale kunstneren Jet Pascua i Tromsø, etter å ha møtt Pascua sist vinter under åpningen av hans utstilling Vann søker vei der det møter minst motstand i Nordland Akademis visningsrom i Felleslageret på Melbu.

Dubois startet i utgangspunktet som fotokunstner men har siden tidlig på 2000-tallet beveget seg stadig mer over til lydkunst i stedsspesifikke omgivelser.

Foredrag torsdag 9. februar, kl 1900

Franck Dubois skal også holde et foredrag under sitt opphold her på Melbu. Foredraget er lagt til Blues InVest ute på Neptun og Dubois vil snakke om tidligere prosjekter og arbeid, sin utvikling som kunstner, og hva slags prosesser og verktøy han bruker når han jobber her på Neptun og andre steder.

Inngang 100 kr
Studenter gratis

Neptun Art/Science Lab er et samarbeidsprosjekt mellom Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap og Museum Nord, med støtte fra Kulturrådet og Nordland Fylkeskommune. Prosjektet er en videreføring av Akademiets tidligere residency program, blant annet BAG ARTs opphold under Sommer-Melbu 2015.

Forrige artikkelNå er det «lydkunst» som gjelder på Neptun
Neste artikkelGjentatt misbruk av nødsignal endte i kasjotten