Årets jury som skal vurdere filmene i Lanterna er klar.

– Vi har en filmfaglig jury som ser gjennom filmene vi får innlevert til filmkonkurransen, og kårer nominerte og vinnere i de ulike kategoriene i filmkonkurransen, heter det i en pressemelding fra Kultursamarbeidet i Vesterålen.

I år består juryen av Tord T. Olsen (juryleder), Margareta Orkan (jurymedlem) og Pelone Wahl (jurymedlem).

Tord T. Olsen jobber som manusforfatter og regissør. Han har produsert flere kortfilmer, dokumentarfilmer og senest TV-serien Rabalder for NRK. Hans karriere startet med å lage filmer til konkurranseprogrammet på Laterna Magica.

Margareta F. A. Orkan, er jurymedlem. Foto: Kultursamarbeidet i Vesterålen

Margareta F. A. Orkan er en nordnorsk regissør basert i Tromsø. Hun debuterte i 2017 med kortfilmen The Factory og mottok sin første pris året etter, beste manus for kortfilmen Tidevann, under Alaskan International Film Awards. Orkan har siden etablert seg som en manusforfatter/regissør i regionen. Akkurat nå jobber hun med å ferdigstille hennes nyeste kortfilm Synthbabe som forventes å ha premiere tidlig 2022.

Pelone Wahl er utdannet manusforfatter for film og tv, samt teaterlærer og dramapedagog. I tillegg til å skrive egne manus, jobber hun som manuskonsulent på andres film- og tv-serie.
Laterna Magica feirer 30 år med regional filmsatsing i Vesterålen. Øvrig program og innhold slippes snart.

Filmfesten går av stabelen 15. november på Kulturfabrikken, med påfølgende filmfokus ut uka. Fristen til å levere filmer er passert, men det tas imot etternølere.

Margareta F. A. Orkan er jurymedlem. Foto: Kultursamarbeidet i Vesterålen.
Forrige artikkelStår dårlig til i spesielt to kommuner
Neste artikkel– Kulturbransjen sliter gjennom pandemien