Den franske lydkunstneren Franck Dubois er på Melbu-besøk den kommende uken på Neptun Art/Science Lab.

Franck Dubois startet opprinnelig som fotokunstner, men har beveget seg over til lydkunst de siste femten årene, skriver Nordland akademi for kunst og vitenskap i en pressemelding.

Lyd som ikke høres

Hans tilnærming har i hovedsak vært todelt, hvor den første har vært opptak i feltarbeid som har søkelys på tilstedeværende lyd som ikke kan høres (infra- og ultralyd). Den andre tilnærmingen er i en utstillingskontekst hvor Dubois skaper akustiske effekter i sanntid in situ. Fokuset i begge tilnærminger er det å lytte og temporalitet.

Flere besøk i nord

Franck Dubois har jobbet som kunstner siden 1992 og har flere opphold i nord bak seg. Blant annet har han overvintret flere ganger i Nyksund hvor han har hatt utstillinger og residencies. Han har tatt opp lyd i frølageret på Svalbard og han har hatt utstillinger og prosjekter i Bergen og Telemark. Han har også hatt utstilling sammen med Jet Pascua i Tromsø, etter å ha møtt Pascua når under åpningen av hans utstilling «Vann søker vei der det møter minst motstand» på Felleslageret på Melbu.

Forrige artikkelPolitiet etterlyser eier av skadet bil ved sykehuset
Neste artikkelHolder foredrag gjennom Neptun Art/Science Lab