melbu stonehenge storheiaHar du sett denne steinformasjonen eller vet du noe om hvordan steinene havnet der?Er dette Melbus eget «Stonehenge»? Nå kan du bidra til å løse gåten på et av de mest kjente fjellene over tettstedet. 

Bildet er tatt sommerstid under en fjelltur fra Stokmarknes til Melbu i 2014. Steinformasjonen står ved kommunikasjonstårnet på Storheia på Hadseløya, kort avstand i sørøstlig retning – mot Husbykollen.

Forklaring

Om dette er en gammel formasjon eller laget på moro av lokale folk i nyere tid, kjenner redaksjonen ikke til. Det er imidlertid interessant å finne forklaringen på steinformasjonen, som teller til sammen seks høyreiste steiner, eller en rekke med obelisker om man vil.

Steinrekke

Steinene er reist på høykant, og det er trolig en stund siden de er satt opp ser. Det er gress rundt steinene og få merker etter menneskelig aktivitet. Dette gir få indikasjoner på hva dette er og når steinene ble satt opp der. Det er ikke registrert mose eller andre vekster rundt steinene, så steinene kan være satt opp i nyere tid.

Du kan bidra

Sannsynligvis har flere av våre lesere informasjon om denne steinrekka. Dere oppfordres derfor til å bidra med informasjon om steinene, og dermed løsningen på denne gåta. Du kan enten bidra via vår Facebook-side.

Om du ønsker å bidra anonymt, sender du også en melding til den samme e-postadressen, men oppgir at du ikke ønsker navet på trykk. SMS med informasjon kan sendes til 95844091.

Forrige artikkelTradisjonell julematiné på samfunnshuset
Neste artikkelTar viktig beslutning om Hadselfjordtunellen