Nordland fylkeskommune skal før nyttår ta stilling til et spørsmål knyttet til Hadselfjordtunellen under Hadselfjorden. Regjeringen har tilbudt seg å ta hele regningen.

Dette kom fram under denne ukens møte i Nordland fylkesting, hvor Høyre-representanten Beate Bø Nilsen fremmet et spørsmål til fylkesråden for samferdsel, Wilfred Norlund, der hun ønsket å vite hvor saken sto, skriver Vesterålen Online.

Møte med samferdselsministeren

Fylkesråden for samferdsel, Wilfred Norlund, skal i følge vol.no ha svart at han mandag 1. desember hadde et møte med samferdselsminister Kjetil Solvik-Olsen om saken. Fylkesrådet vil innen nyttår ta stilling til videre oppfølging innen nyttår. Og innen 15. januar 2016 skal fylkesrådet gi sin tilbakemelding til departementet.

Penger fra regjeringen

Da statsminister Erna Solberg var på Melbu den 1. august 2015 og fortalte om beslutningen om konseptutredningen, gikk det også fram at regjeringen ønsker å vurdere penger direkte fra staten. På den måten vil en tunell under Hadselfjorden ikke komme i konflikt med andre samferdselsmidler i Nordland fylke.

Ny aktualitet

Etter at helseminister Bent Høie nylig slo fast at sykehuset på Stokmarknes vil få status som regionsykehus for Lofoten og Vesterålen, har spørsmålet om tunell under Hadselfjorden fått ny aktualitet.

30 minutter fra Svolvær

Med tunell vil avstanden fra for eksempel Svolvær til Stokmarknes være om lag fem mil, og uten fergeforbindelse. Med en gjennomsnittlig hastighet på 100 kilometer i timen vil en ambulanse fra Svolvær til Stokmarknes kunne være framme i løpet av 30 minutter. Det er trolig kortere tid enn et ambulansehelikopter fra Evenes via Svolvær og Stokmarknes kan tilby.

Forrige artikkelEr dette Melbus eget «Stonehenge»?
Neste artikkelHadsel kan hente mer på lakseoppdrett