Spørsmålet om tunell under Hadselfjorden bringen nå til den lokale politiske arena av Jan Steffensen i Melbu og omegn samarbeidsliste (MOS).

I en interpellasjon til Hadsel kommunestyre ved ordføreren sier leder Jan Steffensen i MOS at en snarlig realisering av Hadselfjordtunellen vil være svært positivt for Hadsel kommune, og hele regionen Vesterålen og Lofoten.

– Prosjektet vil blant annet åpne for utvidet næringssamarbeid, positiv næringsutvikling, økt turisme, et større arbeidsmarked, økt generell mobilitet og dermed bidra til å utvikle lokalsamfunn og hele regionen, sier Steffensen i interpellasjonen.

Han mener at prosjektet vil knytte Lofoten og Vesterålen nærmere sammen, noe som vil gjøre regionen mer «slagkraftig» og dermed mer aktuell når det gjelder etablering av framtidige regionale prosjekter og nye arbeidsplasser i offentlig og privat regi.

– Jeg har i det siste registrert flere positive uttalelser vedrørende Hadselfjordtunellen fra sentrale politikere, blant annet fra Samferdselsministeren.

– Hva gjøre fra Hadsel kommune i forhold til ovennevnte og hvordan mener ordføreren at kommunen kan bidra i tiden som kommer med sikte på en snarlig realisering av prosjektet?

Neste kommunestyremøte i Hadsel er torsdag i kommende uke, og der vil Jan Steffensen i MOS få et svar fra ordfører Kjell-Børge Freiberg.

Forrige artikkelMOS ber kommunen rydde i Melbu sentrum
Neste artikkelMelbu: Berg-Hansen mistet sin charterleder