Leder for NAV i Hadsel, Johnny Karoliussen, sier i en kommentar at de ikke har noe ansvar for utlendinger som er ulovlig i Norge.

Karoliussen kjenner saken fra Hadsel der flere bortviste utlendinger legger beslag på boliger som lovlige innbyggere i Hadsel står i kø for å ta i bruk, men han understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag.

Les mer: Bortviste utlendinger fortrenger innbyggere i Hadsel

– Det er et vilkår at man må ha lovlig opphold i Norge for ha rettigheter hos NAV. Når det ikke er tilfelle har NAV ingen forpliktelser til å betale husleie eller andre ytelser til disse, sier Karoliussen.

Utfordringen en slike saker er at NAV ikke kan betale husleie for folk som ikke har rettigheter hos NAV. Han kan ikke kommentere videre på dette eller si noe i sakens anledning som leder for NAV. Innkvartering for utlendinger er et statlig ansvar, mener han og understreker at NAVs ansvar først slår inn når man har fått oppholdsvedtak i landet.

– Vi har avsluttet vår saksbehandling i saken, det foreligger ikke lovlig opphold og da er det ikke noen sak for oss, sier NAV-leder i Hadsel, Johnny Karoliussen til LoVe24.no.

 

Forrige artikkelBortviste utlendinger fortrenger innbyggere i Hadsel
Neste artikkel– Kommunale revisorrapporter skal være offentlige