Du som har sangstemme har nå muligheten til å bli med på en helt spesiell urframføring i Royal Neptun Hall på Melbu neste sommer.

I følge en pressemelding fra Nordland akademi for kunst og vitenskap (Akademiet) søker de nå etter sangere og en dirigent til et nytt verk med urframføring sommer 2016.

– I forbindelse med dette prosjektet søker vi etter sangere og dirigent/koordinator til prosjektet der et nytt musikkverk skal framføres i Royal Neptun Hall ved Norsk Fiskeindustrimuseum på Melbu.

– Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap og Museum Nord. Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd. Det musikalske verket vil ta utgangspunkt i det akustiske landskapet som er i tanken på Neptun, og bli skrevet med dens historie, beliggenhet og miljø som underliggende faktor av komponist Kristin Bolstad. Verket vil ha en lengde på omtrent 50 minutter.

Kristin Bolstad er komponist, sanger og improvisasjonsutøver. Musikken hennes er ofte konseptuell og romspesifikk, med sterk inspirasjon eller elementer av improvisasjon. Bruk av klangflater, gjerne repetative og meditative der behandlingen av tid og rom er tålmodig og langstrakt, er et av kjennetegnene ved musikken hennes. Bolstad har komponert for utøvere og ensemble og utøvere som Telemark Kammerorkester (NO), Jane Chapman (UK), Quatuor Bozzini (CA), Mira Benjamin (CA), Ensemble Portmanto (CA), og Duo Hevans (NL/UK), og musikken hennes har blitt framført rundt om i Norge og i England, Danmark, Polen, Spania, Canada og USA.

Forrige artikkelSkolekorpset med julekafe i samfunnshuset
Neste artikkelNeptun-lukta hylles med eget musikkverk på Melbu