Komponisten Kristin Bolstad er engasjert for å lage et nytt musikkverk spesialskrevet for Neptun på Melbu, med urframføring neste sommer.

Det forteller Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap (Akademiet) i en pressemelding. Arbeidet er i samarbeid med Museum Nord og med støtte fra Norsk Kulturråd.

Kristin Bolstad starter nå arbeidet med det musikalske verket spesialskrevet for Neptun. Bolstad har som en del av sitt arbeid fokusert på rom som inspirasjon og kompositorisk innfallsvinkel.

I følge pressemeldingen vil verket blir komponert for damekor, 4-6 stemt, og vil veksle mellom en sanger og fullt kor. Verket vil også benytte de akustiske og romlige fenomen i tanken – som lyden av sjø og vind som danner en drone i tanken – og ta utgangspunkt i den historiske og symbolske verdien til tanken og museet.

Tanken er et svært spennende rom ettersom det endrer karakter og akustiske egenskaper etter vær, vind og sjø, disse egenskapene vil være et naturlig virkemiddel i kunstverket, i følge Akademiet.

I pressemeldingen forteller Akademiet at konserttanken ved Neptun er en av Norsk Fiskeindustrimuseums mest profilerte attraksjoner, en tidligere råstoff-tank som har blitt brukt til konserter siden den ble klargjort i 1994. Tanken er enorm med sine 15 meter under taket, 21 meter i diameter og hele 17 sekunder i etterklang, og med en helt unik atmosfære.

Forrige artikkelNeptun: Søker sangere til spesiell urframføring
Neste artikkelFerga «Tysfjord» gikk tom for diesel