Skal du være med på årets Sommer-Melbu må du sette av dagene fra tredje til ellevte juli. Også i år er det et spennende program. Se detaljene her.

I følge en pressemelding fra Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap vil årets tema bygge på Friluftslivets år med arbeidstittelen «Mennesket, naturen og kulturen».

Nordland Akademi har også i år valgt et overbyggende tema for festivalen og fagseminarene, og siden 2015 er Friluftslivets år, har det vært en inspirasjon for planleggingen av  programmet.

Sommer-Melbu har tradisjonen tro et bredt tilbud til barn og ungdom. Lørdag 4. juli gjentar vi suksessen Barnas dag i sentrum – her skjer det mange spennende aktiviteter. Tirsdag 7. – torsdag 9. juli skal det være teaterkurs for barn med scenekunstner Frid Halmøy.

Mandag 6. til torsdag 9. juli vil det være Eventyrstund i Paviljongen med Arne Uberg. Bli med på mini triatlon onsdag 8. juli, som starter med svømming i Øybadet. Deretter blir det løp og så sykkel.

Under markedsdagen fredag 11. juli skal det blant annet være opera for barn på Torgscenen og det skal syde av liv og handel.

Også i år skal det være kurs i kajakk med introduksjonskurs på én dag, og ett videregående kurs over to dager: De som har vært med på introduksjonskurset i tidligere år, har nå muligheten til å sertifisere seg for lengre turer.

Torsdag 9. juli blir det konsert med Julie Willumsen i Arbeideren. Willumsen er født og oppvokst i Bø, utdannet lærer og har gitt ut to album; «Waltz for Valentines» i 2010 og «Ikkje vekk mæ før æ våkna» i 2013.

Etter ti år i Oslo, flyttet hun hjemover igjen i 2011. I Bø etablerte Julie plateselskapet Grandma’s Records, og fikk jobb som kulturskolerektor, kordirigent og sanglærer. Debutalbumet «Ikkje vekk mæ før æ våkna» fikk lovord fra anmeldere, femmere på terningen og listing på NRK P1.  Julie er i dag svært aktiv på konsertscenen, med egne prosjekter og samarbeid med andre. Nå kan publikum få oppleve viseartisten på scenen i Arbeideren.

Og selvsagt blir det operapub med den kryptiske tittelen «Hvem drepte sopranen?»

Fagprogrammet tar også form og akademiet kan røpe at publikum kan vente seg en spennende og annerledes reise i litteraturen. Egen kulturhistorie på ulike arenaer med fokus på Petter Dass første helga av festivalen er noe av dette.

Filosofiseminaret bringer deltakerne tilbake til Apel-røttene i akademiet, hvor man blant annet reiser spørsmålet «Hva er fornuft?»

Akademiet på Melbu kan eller skilte med den kjente amerikanske filosofen James F. Conant. De unges tenketank er tilbake etter fjorårets suksess. Melbukonferansen er også sterkt tilbake med nordområdefokus og overskriften «Nord som økonomisk motor» – med kultur og vitenskap som drivkrefter.

Den 9. juli er satt av til fiskeri- og kystrelaterte spørsmål og dag to har tema som kompetanse, bosetting, bolyst og likestilling i nord. Som en del av konferansen vises Arne O. Holms forestilling «Det Arktiske Menneske». Holm skal også lede den politiske samtalen med inviterte toppolitikere.

Kilde: www.sommermelbu.no

Forrige artikkelKommunereform: – Mer tvang enn frivillig
Neste artikkelTurlaget inviterer til nytt skredkurs på Melbu