Audhild Dahlstrøm (35) er ansatt som ny vikarierende leder for Nordland akademi for kunst og vitenskap på Melbu.

Hun vil dermed styre det meste av det som skal skje i Akademiet og Sommer-Melbu i det kommende året. Og med hennes utdanning og erfaring innen kunst og kultur, må hun være nærmest det perfekte valget for Nordland Akademi.

Audhild Dahlstrøm er født i Sandnessjøen og har bodd i Leirfjord og Hellesøy i Sunnhordland. Etter 17 år i London tar hun nå over stafettpinnen i Nordland akademi for kunst og vitenskap.

Syr nytt program
Hun har vært med på det meste under året Sommer-Melbu så langt, og sist filosofiseminaret i aulaen på den gamle Rødskolen.

– Jeg har et inntrykk av at det er et ekstremt høyt faglig nivå, og fikk utbytte av dette, men skulle gjerne sett at dette var bedre sydd sammen med resten av festivalen, sier Audhild Dahlstrøm til 8445melbu.no.

Hun vil derfor se nærmere på mulighetene for å utvikle et program til neste år som gir rom for det faglig tunge. Hun vi ha mer vekt på formidling for å få til en større helhet og bedre sammenheng i festivalen.

Flyttet fra London
Hun har nylig nærmest på måfå flyttet fra sin 17 år lange tilværelse i London, til sitt nye hjem i Laukvik, litt lengre ut i Hadselfjorden. Med på lasset har hun britisk mann og barn. De var sammen på en feriereise i Lofoten og Vesterålen for et par år siden, og tenkte: «Her kan vi bo». Som sagt, så gjort! Og de trives veldig godt med folkene og naturen rundt seg.

Kunstnerutdannet
Audhild Dahlstrøm har sin kunstutdanning fra Storbritannia, som University for the Creative Arts og Glasgow School of Art. Hun har en Master of Fine Art og en bachelor innen fotografi. Hun har dessuten flere verv innen kunst og kultur i Norge og Storbritannia.

Flere kunstverv
Audhild Dahlstrøm er grunnlegger og leder for NABROAD, en kunstnerdrevet organisasjon som ble opprettet i 2010. Organisasjonens mål er blant annet å være en katalysator for internasjonalt arbeid med fokus på samtidskunst. NABROAD har initiert flere samarbeidsporsjekter mellom Storbritannia og Norge i fem år.

I fjor høst ble hun også leder for Stiftelsen Maaretta Jaukkuri Foundation på Kvalnes, Vestvågøy i Lofoten. Hun har også vært innom Nordland College for Art and Film i Kabelvåg, Lofoten. Og har hatt en periode i selskapet Langferd. Audhild har også hatt en finger med i spillet i arbeidet med å bygge en 150 meter lang fiksehjell – SALT –på Sandhornøya sør for Bodø. Dette kunstverket har vær et av de mest omtalte i Nord-Norge de siste årene. Kunstveket ble tatt av en storm kort tid etter at det ble ferdigstilt på ei sandstrand.

I tillegg til kunst har også greie på galleridrift, kunstutdanning, museer og kunsthistorie. Audhild Dahlstrøm har også tidligere vært redaktør for kulturmagasinet «måg magasin», inntil for et par år siden.

 

 

 

 

Forrige artikkelEn særdeles vellykket dag for Sommer-Melbu
Neste artikkelSe hvem som fikk Johan Moes pris for 2015