Ni dager med et relativt kaldt Sommer-Melbu resulterte i godt besøkte arrangementer og et vellykket arrangement. 

Det skriver Nordland akademi for kunst og vitenskap i en pressemelding. Årets arrangement har hatt fokus på friluftslivets år.

I følge pressemeldingen kom Melbukonferansen sterkt tilbake i år, der blant andre Morten Strøksnes og Arne O. Holm belyste brennaktuelle temaer som fiskeri og nordområdene. Nærmere ett hundre og femti mennesker deltok disse to dagene.

Forestillingen ”Skuld´ torsken os feile, hvad havde vi da” i Hadsel kirke ble svært godt mottatt av både presse og publikum: Oddvar Kleppa imponerte i rollen som Petter Dass.

Den britiske kunstneren Imi Maufe, som er en del av Bergen Ateliergruppe, laget kunstverket til årets Sommer-Melbu plakat. De ni kunstnerne i Bergen Ateliergruppe var invitert av Nordland Akademi som årets festivalkunstnere. BAG Art Camp startet med en intensiv workshop, som resulterte i ”Fra Bergen Havnelager til Melbu Felleslager”, ei utstilling med stedsspesifikke arbeider som tok utgangspunkt i koblingen mellom Melbu og Bergen.

For barn og unge hadde Sommer-Melbu et bredt tilbud. Forskerspirefabrikk på torget med biolog Lisbeth Haugen slo an. Her kunne man more seg med eksperimenter som å fange regnbuen i en flaske eller studere dansende rosiner. Tanken er å øke interessen for realfag gjennom undring og lek.

Flere av utearrangementene har hatt godt besøk. De unges tenketank og bålprat med de unges filosof, Kristina Hognerud Træland på bålplassen bak hovedgården var godt besøkt og satte fokus på en økologisk livsstil. Barnas dag, markedsdag og palleløpet i havna har skapt folkeliv disse festivaldagene. Underarrangører som lag og foreninger, næringsliv og lokale musikere er også med på å sette farge på festivalprogrammet.

– Vi takker frivillige som har laget mat, solgt billetter, båret utstyr, rigget, stekt vafler, og stått på i ni dager for å lage festival. En varm takk til dere alle, med et ønske om fortsatt god sommer, heter det fra akademiet.

Forrige artikkelMelbu-eksplosjon førte til evakuering og skade
Neste artikkelStaten krever penger fra Hadsel kommune