Fjellsportgruppa i Vesterålen Turlag inviterer interesserte til å delta på gratis skredkurs på Melbu til helga.

Turlaget skriver på sine nettsider at det de siste årene er stadig flere som har fattet interesse for bratt friluftsliv vinterstid. Økt interesse er noe av årsakene til en rekke skredulykker.

Vesterålen turlag arrangerer jevnlig skredkurs for å legge til rette for holdninger og ferdigheter som bidrar til trygg ferdsel i vinterfjellet. Lørdag er det igjen klart for skredkurs. Årets kurs arrangeres på Melbu.

Som tidligere år er det Paul Johansen fra Hadsel Røde Kors som er kursholder. Opplegget er oppdatert og er noe endret i forhold til tidligere kurs. Dette innebærer at tidligere deltakere vil ha nytte av å delta på årets kurs. Kurset er gratis, og både medlemmer i Vesterålen turlag og andre er velkomne til å delta på kurset. Det meste av opplegget vil finne sted utendørs. Derfor ber turlaget om at deltakere er kledd og utstyrt som om de skulle på tur. De som har spade og sondestang kan ta med det. Turlaget har utstyr til utlån for de som mangler dette.

Turlagets fjellsportgruppe oppfordrer folk til å benytte anledningen og bli med på det som kan være et livreddende kurs. Oppmøte ved utmarksporten på Husby ved Melbu lørdag 28. februar klokka 10.00.

Forrige artikkelSlik blir programmet for årets Sommer-Melbu
Neste artikkelFerga sneier forbi Melbu-moloen (fotoserie)