LederNår Hadsel Frp i et resolusjonsforslag støtter forlengelse av småflyplassen på Leknes, er det å sende mulighetene for en ny storflyplass for Lofoten og Vesterålen inn i en politisk tåkebanke.

Hadsel Frp bidrar lite konstruktivt når de i en resolusjon til årsmøtet i Nordland Frp støtter forslaget om forlengelse av småflyplassen i Leknes. Planen som Lofoten og Vesterålen må samle seg om, er nedleggelse av småflyplassene på Skagen, Svolvær og Leknes.

Undergraver finansieringen

Nedleggelsen av disse tre småflyplassene er en viktig del av fundamentet for å finansiere en ny storflyplass for Lofoten og Vesterålen, på Hadselsand på Austvågøy. Når Hadsel Frp støtter resolusjonsforslaget til årsmøtet i Nordland Frp, signaliserer man at man verken har tro på tunell under Hadselfjorden eller ny storflyplass på Hadselsand. Det er et dårlig signal til regionale og nasjonale myndigheter.

Leknes karer til seg

Nok en gang ser det ut til at lokale ønsker i enkeltkommuner kan bidra til at man svekker et felles ønske om å få etablert en ny storflyplass for Lofoten og Vesterålen. Og nok en gang tror vi at næringslivet på Leknes spiller et solospill som enkelte politikere ønsker å bringe videre i prosessene.

Må slutte å slåss

Vi har fra denne plassen tidligere ment at politikerne i regionene Lofoten og Vesterålen må slutte å slåss mot hverandre. Det klarte Hadsel og Vågan når det gjelder plasseringen av oljevernsenter for Lofoten og Vesterålen. Der mener man at senterets fysiske del skal ligge på Fiskebøl, mens andre mer administrative deler kan plasseres i Vågan. Dette er et eksempel til etterfølgelse, der man spiller to kommuner god i et felles ønske om å oppnå noe overfor regionale og nasjonale myndigheter.

Fellesskapet trenger en annen løsning

Dersom resolusjonen til årsmøtet i Nordland Frp skulle bli vedtatt, noe som vi egentlig ikke har så stor tro på, vil det nettopp være et eksempel på at Frp i Hadsel, Vågan og Vestvågøy går i motsatt retning av det fellesskapet trenger.

Tunell og storflyplass

Fellesskapet i Lofoten og Vesterålen trenger en ny tunell under Hadselfjorden og en ny storflyplass på Hadselsand. Alt annet enn det er kriging kommuner i mellom og regioner i mellom. Det har ingen verdi for fellesskapet, men vil selvfølgelig være en kortsiktig gevinst for reiselivsbedrifter rundt Lekens.

Lite gjennomtenkt

I et så stort spørsmål som ny tunell og storflyplass er det lite gjennomtenkt å komme med et forslag som kan svekke finansieringen av to viktige prosjekter.

Freiberg må stoppe dette

Samtidig vet vi at nominert førstekandidat på Nordland Frps stortingslite, Kjell-Børge Freiberg, på sett og vis var arkitekten bak finansieringen av en felles flyplass for de to regionene. Vi stiller vår lit til at han og andre i Nordland Frp setter en stopper for planene om forlengelse av flyplassen på Leknes. Det blir i så møte spennende å se utfallet av fredagens årsmøte i Nordland Frp.

Forrige artikkelHadsel Frp skyter med kanon mot storflyplassen
Neste artikkelTo konserter med Melbo Musikkforening