– Den eneste konkrete planen vi har per nå, er at vi holder på å ominnrede rådhuset for å flytte inn hjemmetjenesten.

Det sier rådmann Ola Morten Teigen i en kommentar til LoVe24 sin kommentarsak tirsdag, der vi oppfordret Hadsel kommune til å rive veggene og lage åpne kontorlandskap for å få plass til flere i rådhuset og dermed unngå å bygge nye lokaler eller leie eksterne lokaler.

– I tillegg leies store deler av huset ut til NAV og tannhelsetjenesten ved Nordland fylkeskommune. Samtidig er sykefravær i administrasjonen lavere enn snittet i kommunen. Det er dermed ikke et hav av areal som står tomt til daglig. Et annet poeng et at vi ikke driver med salg, men i stor grad personsensitiv saksbehandling av saker som man ikke diskuterer på telefon mens andre hører på eller på saksbehandler på PC-skjermen mens andre sitter åpent omkring dem. Å blande verkstedsbehovet (samt kontorer og garderober) til Hadsel Eiendom sammen med en teoretisk arealdisponering i rådhuset blir litt urimelig, sier rådmann Ola Morten Teigene.

– Før alle krav om at privat informasjon som helseopplysninger og inntektsforhold tilhørende enkeltinnbyggere blir åpen informasjon tror jeg vi alle er tjent med at kommunens saksbehandlere har gode arbeidsforhold der privat informasjon håndteres slik som den enkelte innbygger forventer, sier Teigen.

Forrige artikkelKannibalisme i vesterålspolitikken
Neste artikkelArbeidstilsynet: Strenge krav til åpent kontorlandskap