Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved Stokmarknes skole har søkt Hadsel kommune om midler for å anlegge en zipline i skolens uteområde.

Prosjektet er en del av en større plan for å forbedre skolens utendørs fasiliteter.

Zipline for alle

FAU har søkt om 115.000 kroner for å realisere zipline-prosjektet, som er et ønske fra elevene på tvers av alderstrinnene. Ziplinen er planlagt å bli opprettet i skoleskogen, i kort avstand fra skolebyggene, noe som gjør den lett tilgjengelig også i de korte friminuttene.

Ved siden av ziplinen planlegges det også to nye ballbinger og lekeapparater.FAU har tatt sikte på universell utforming, slik at også barn med funksjonsnedsettelse kan bruke zipline-apparatet.

– Det er viktig for oss at alle barna skal kunne bruke de nye fasilitetene,»´ sier Marit Ebeltoft i søknaden, leder for FAU ved Stokmarknes skole.

Kommunens ansvar

FAU forutsetter at hele skolegården får god og riktig belysning, slik at elevene kan føle seg trygge der.

– Dette tenker vi er Hadsel kommunes ansvar, sier Ebeltoft. Budsjettet for zipline-prosjektet og godkjent underlag er på 185.000 kroner. FAU har en egenkapital på 40.000 kroner, og planlegger dugnadstimer for montering til en verdi av 30.000 kroner. Resten av beløpet, 115.000 kroner, håper de å få dekket gjennom frie kulturmidler.

Forrige artikkelInnlandet kirkeforening søker om kulturmidler til takreparasjon
Neste artikkel–Burde ikke trenge å kjøpe PR-hjelp