Leder i Melbu og omegn samarbeidsliste, Jan Steffensen, mener det er umulig å bygge ned lovpålagte tjenester for kommunens innbyggere og samtidig bruke penger på vernebygg rundt hurtigruteskipet «Finnmarken» på Stokmarknes.

Det skriver Vesteraalens Avis som har hatt en ringerunde til politikere i Hadsel kommune. I følge Steffensen er flere av rådmannens forslag helt urealistiske. Han peker blant annet på de foreslåtte reduksjonene for Hadsel Sykehjem på Ekren øst for Melbu.

– For meg er det også urealistisk at et samfunn på 2500 mennesker på Melbu ikke skal ha et eget legekontor, sier han til avisen.

Senterpartiets Stig Sørmo fra Innlandet er misfornøyd med at distriktene får stor medfart dersom rådmannens forslag går igjennom. Han forstår ikke hvordan samfunnet skal klare nedskjæringene, men ser samtidig at det har vært overforbruk over flere år. Han mener at hensynet for eldre og barn må gå foran alt annet.

– Det er selvsagt frimodig av meg, men jeg er senterpartist og opptatt av distriktene. Jeg bryr meg om Innlandet, Strønstad og Sandnes. Når det skal skjæres til beinet, og kanskje igjennom det, så stiller jeg spørsmål om vi nå bør stoppe arbeidet med vernebygg over landsatte «Finnmarken», sier han til Vesteraalens Avis.

Forrige artikkelRådmannen: – Teknisk mulig å selge Hurtigrutens Hus
Neste artikkelNorlense ønsker å satse på «stort prosjekt»