Ei uke etter at Odd Nordstoga slipper sin neste skive kommer han like godt til Hadseløya, i følge en invitasjon som Hurtigrutens Hus har send ut på Facebook. Og det er fredag 16. oktober som er dagen, en dag etter turnestart.

Og i følge omtalen tar Odd Nordstoga, luringen sjøl fra Vinje, turen til Hurtigrutens Hus når oktobermørket kommer sigende. I god Hurtigrutens Hus-ånd sørger vi for at det er med ei dagsaktuell skive i ryggsekken han ankommer.

På denne skiva har han samarbeidet med brødrene Ivar og David Chelsom Vogt fra det bergensbaserte folkrock-bandet The Real Ones, og den nye singelen ‘Kunsten å gå’ har allerede rukket å bli en A-listet hit. Om plata sier Odd selv: «Eg har aldri vore så nøgd med ei innspeling før, og eg brenn etter å få det ut. Brenn etter å spela det for folk. Så dette, dette kan aldri gå bra. Det må vera noko eg ikkje har tenkt på …».

Med seg på tur har Odd et reelt stjernelag, bestående av David Wallumrød på tangenter, Torstein Lofthus på trommer, Tor Egil Kreken på bass og Øyvind Blomstrøm på gitar.

Odd Nordstoga ble født i 1972, , og vokste opp på gården Plassen i Vinje. Han slo stort gjennom då han i 2004 gav ut plata Luring med låten som sørga for 160.000 solgte eksemplarer; Kveldsong for deg og meg. Av andre høydepunkt i karrieren kan samarbeidet med Sissel Kyrkjebø som resulterte i 330.000 (!) solgte juleplater, samt den svært så kritikerroste plata Pilegrim – som viser en mer eksperimentell side av Nordstoga. I det hele tatt har Odd Nordstoga mange strenger å spille på, og vi forventer mye av artisten med både ny skive og en svært så bred backkatalog å vise til. Men vi forventer også mye av de fremragende musikerne han har med seg.

Som om ikke det er nok, så får de som løser billett til Odd Nordstoga mulighet til å komme gratis inn på konserten vi kjører 17. oktober med Vidar Vang i Hurtigrutens Hus. Med andre ord en glitrende mulighet til å få med seg både det ene og det andre til en overkommelig pris – rene mørketidsfestivalen.

Forrige artikkelSjømateksporten er i sterk vekst
Neste artikkelMelbo best i Lofoten og Vesterålen