Fylkesrådsleder i Nordland, andøyværingen Tomas Norvoll fra Arbeiderpartiet, avslører seg selv som en politiker som praktiserer frykt i sin klappjakt på redaktøren i Barents Observer.

KommentarDet er NRK Finnmark som i dag skriver om en disputt mellom fylkesrådleder i Nordland, Tomas Norvoll, han rolle som leder for representantskapet i Barenssekretariatet som eier av nettpublikasjonen og Thomas Nilsen som redaktør i Barents Observer.

– Redaktøren i Barents Observer, Thomas Nilsen er illojal, mener fylkesrådsleder i Nordland og leder for representantskapet i Barentssekretariatet, Tomas Norvoll (Ap). Alt i følge en artikkel i NRK Finnmark.

Ut fra artikkelen er det vanskelig å forstå hva fylkesrådslederen egentlig mener dypt der inne, men han har i alle fall slått fast at redaktøren er illojal. Og det er diverse skriverier i form av kronikker som redaktøren har publisert på nettstedet Barents Observer som arbeiderpartipolitikeren fra Andøy er misfornøyd med. Norvoll har slått fast at redaktøren driver med bevisst feilinformasjon når det gjelder framtida til nettstedet Barents Observer. Den som lever får se!

Fra før har mange ment at Barents Observer har opptrådt som en mer eller mindre uhildet kilde til korrekt informasjon om forholdene i Barents-regionen, og spesielt Russland. Det kan ingen ta fra redaksjonen. I stedet for å angripe en uredd og integritetselskende redaktør, bør politikeren Tomas Norvoll holde seg for god til å praktisere udemokratiske holdninger og stalinistisk frykt i sin kampanje for å piske de ansatte til lydighet.

Dersom det nå i alle tilfelle skulle kunne bevises at redaktøren opptrer illojalt, har politikeren Norvoll uansett funnet fram feil lanse i sin jakt på det han kaller illojale medarbeidere. Norvoll burde la redaktøren skrive det han ønsker, men heller komme med sine motforestillinger i form av egne innlegg på nettstedet. Å forlange at Barents Observer bare skal kunne skrive kritiske artikler om alle andre, men ikke egen arbeidsgiver og framtida til et relativt respektert nettsted, blir rett og slett for dumt. Nordland fylkeskommune og Barentssekretariatet er utvilsomt viktige elementer i samarbeidet i regionen. Den svært unge arbeiderpartipolitikeren til fylkesrådsleder bør etter vår mening heller vurdere sin egen stilling etter dette, også med tanke på den innskrenking han og hans parti nylig bidro til å få igjennom i Stortinget, der parlamentarisk drevede enheter som Nordland nå med loven i hånd kan redusere offentlighetens innsyn i de fylkeskommunale prosessene.

Det å gå etter en frittalende redaktør er usunt, all den tid også det norske samfunnet rammes av mer og mer hemmelighetskremmeri. De kritiske stemmene bør gis større frihet, både i Nordland fylkeskommune, Barentssekretariatet og lokalsamfunn som Hadsel. Gi derfor medarbeiderne rett til å arbeide etter Redaktørplakaten. Også Aps politiker Tomas Norvoll vil over tid være tjent med mer åpenhet, ikke hemmelighold som det nå ser til at han er tilhenger av.

Tomas Norvoll må også skjønne at han er leder for Nordlands parlamentarisk valgte regjering. Er det på tide å kaste ham?

Forrige artikkelMystiske strømvirvler observert i Melbu havn
Neste artikkelChristel skal gi Melbu-tanken sjel og nerve