Lederen for Melbu og omegn samarbeidsliste (MOS), Jan Steffensen, er kritisk til gigantomanien til det lille kraftselskapet Trollfjord Kraft på Stokmarknes.

I et innlegg på sin Facebook-profil mandag skriver Jan Steffensen at mange kraftselskaper nå er på vei inn i en periode med tøffere drifts- og konkurransesituasjon.

– Trollfjord Kraft vil nok være mest utsatt. Jeg kan vanskelig forstå at renovering av administrasjonsbygget i så måte er framtidsrettet. Det finnes godt med rimelige utleiekontorer i Hadsel, skriver han på Facebook.

Trollfjord Kraft har vært under press på flere måter det siste året, og nå vil også dette kraftselskapet trolig gå inn i en mindre gunstig periode rent økonomisk. Samtidig krever Hadsel kommune som eier inntil 30 millioner kroner for å dekke underskudd og etterslep i kommunens regnskaper over flere år.

Samarbeidslisten på Melbu trykker på et ømt punkt for det kommunale kraftselskapet, som lenge har ønsket å samle sine krefter under felles tak. Administrerende direktør Barry Larsen i kraftselskapet har høye tanker om selskapet han nå leder. Om realitetene blir slik MOS hevder, vil Barry Larsen måtte balansere på en strømkabel som han trolig ikke har like stor innflytelse på som de stive forbrukerprisene han krever i sitt monopollignende energirike.

Forrige artikkelNesten-smell for Melbo mot Grand Bodø
Neste artikkelMOS krever byggestart på Ekren i 2016