Tirsdag ettermiddag ved 18-tiden kunne man i flere minutter observere mystiske og nedanggående strømvirvler ute i Melbu havn.

Hva som forårsaket at to avskilte, men likevel paralelle strømvirvler med delvis skumtopper kunne oppstå, kan bare bli spekulasjoner. men de to strømvirvlene i vannet cirklet i samme rotasjonretning og hadde samme avstand over flere minutter samt en slags forbindelse seg imellom. Motorene til ferga Tysfjord var avslått da virvlene ble sett, men det kan være at det nettopp er Tysfjords propeller som har laget virvlene som ble observert, på et tidligere tidspunkt.

Eller har Melbu havn fått sitt eget uforklarlige fenomen a la Lock Ness og andre sjøuhyrer?

Båtvante folk på Melbu mener at det etter etableringen av det nye mologapet mot sør, har blitt større drift i havna enn før det nye innløpet til havna ble etablert. I følge tidevannstabellen skulle det bli høyvann ved syvtiden samme ettermiddag og kveld, men det blir bare spekulasjoner om hva som forårsaket de to virvlene.

Diskuter på vår Facebook-side hva du mener kan være årsaken til at de to virvlene oppsto i vannsøyla i Melbu havn, eller om du har opplevd lignende i nærheten.

Forrige artikkelMelbu skaper loslitt marked uten utløpsdato
Neste artikkelLeder Aps Tomas Norvoll et skrekkvelde?