Det kan være loslitt, avleggs og utlevd, men kan enkelt gjøres om til gull og penger du kan samle på kistebunnen. Gled deg til arrangementene åpnet på Melbu torg lørdag.

Og det er ikke for et aldrende publikum alene, men også for unge og middelaldrende, kvinner og menn – markedet som skal bli en tradisjon i Melbu sentrum.

Arbeidsleder Grethe Celius på ASVO Hadsel på Melbu har allerede sommerens planer klare. Når prosjektene «bokstavelig talt», «redesign» og «bruktmarked» trommer sammen lørdag 13. juni fra 11.00 til 15.00 blir vist fram på Melbu torg, er det med mål om å gjøre det til et årlig arrangement – en ny tradisjon.

– Bokhyller i sterke farger vil bli plassert utenfor ni butikker på Melbu og tema i bøkene vil være i samsvar med det butikkene har å selge. Dette er brukte bøker som Sareptas har ansvar for, med ettersyn og påfylling. Bøkene er til salgs og vil koste 20 kroner. De fargeglade bokhyllene vil stå ute hele sommeren i butikktiden, sier Grethe Celius entusiastisk til Nettavisen 8445melbu.no.

Ikke nok med det, for samme dag presenteres «på ramme alvor» med Camilla, retroprodukter fra Elin Paul og egenproduserte ting fra Sareptas. Og det hele skal finne sin plass i et flott telt som settes opppå torget under arrangementet.

Ellers får vi opplyst at Vesterålen litteraturlag vil bidra med bøker og lesing. Dessuten selger Hadsel ASVO AS kaffe med vaffel og sveler på torget. På bruktmarkedet kan folk stille ut og selge sine egne ting, som klær, møbler, sko og andre ting som de besøkende kan være interessert i å kjøpe. Vivian Ås stiller for øvrig med eget telt og salg av sukkerspinn, grilling og limonade. Dette vil bli et årlig arrangement, opplyser Grethe Celius.

Forrige artikkelGamle og syke blir flådd av Hadsel kommune
Neste artikkelMystiske strømvirvler observert i Melbu havn