Min gamle Volvo har vært på verksted og regninga er betalt, men må likevel repareres på nytt.

design-innleggInntil nylig har jeg benyttet merkeverkstedet for Volvo på Sortland. Siden det er lite praktisk å reise dit og jeg gjerne vil bruke et lokalt verksted i Hadsel kommune, har jeg ved et par anledninger benyttet et lokalt verksted.

Forstillingen på min 18 år gamle Volvo begynte for en tid tilbake å vibrere under bremsing. Det lokale verkstedet undersøkte bilen i verkstedhallen sin og mente at de skulle løse problemet med en verkstedregning for deler og arbeid på om lag 4.500 kroner. Vel og bra det, for så skulle alt bli ordnet.

Jeg hentet bilen, betalte regninga og kjørte ut på fylkesveien. Alt var kjempefint, helt til jeg litt senere skulle bremse for å senke farta. Forstillingen vibrerte fortsatt, dessverre, men likevel ikke så mye som før. Jeg var derfor med andre ord ikke helt forhøyd med tingenes tilstand.

Tilbake på verkstedet hadde vi en grei diskusjon, men det er ting jeg som forbruker ikke er fornøyd med. Rett og slett fordi verkstedet nå opplyser at bilen trenger en ny reparasjon, som betyr ny verkstedregning for nye deler og arbeid.

Det stemmer nok at bilen trenger en ny reparasjon, men det er skuffende at verkstedet ikke gjorde gode nok undersøkelser da bilen var i verkstedhallen for å stille diagnosen, slik at jeg som forbruker kunne gjøre en god vurdering av omfanget på reparasjonen og dermed verkstedregninga. Spesielt når det bare var en liten prøvetur fra verkstedets bilmekaniker som skulle til for å skille mellom en dårlig og en god og sikker vurdering av reparasjonen.

Som misfornøyd verkstedkunde er jeg i tvil om jeg kan bruke det samme verkstedet i framtida, ettersom jeg ikke kan være sikker på omfanget av verkstedregninga. Det er synd, for vi trenger virkelig å støtte det lokale næringsliv – men det går jo også en grense. Så får vi se hva det blir til.

Har du hatt lignende opplevelser, kan du sende en melding til vårt kontaktskjema. Din anonymitet er garantert!

Forrige artikkelGod gammeldags havregrynsgrøt på Melbu
Neste artikkelHun skal lede oljevernsenteret