Bygg- og anleggsbransjen hardest rammet i tøffere økonomiske tider, og vil trolig påvirke omsetningen i flere andre bransjer.

Nordlands bedrifter kan stå overfor en tøff vinter, med mange som forventer en forverring i markedssituasjonen. Ferske tall fra NHOs oktoberundersøkelse viser at næringslivet i regionen stålsetter seg for krevende måneder.

Kjølig økonomisk klima

I en tid preget av økonomiske justeringer og usikkerhet, gir resultatene fra NHOs medlemsundersøkelse i oktober varierte perspektiver på bedriftenes syn på nåværende og fremtidig markedssituasjon. Selv om Nordland generelt ser ut til å ha en sterk tro på fremtiden, står bygg- og anleggsbransjen overfor betydelige utfordringer.

Bygg og anlegg føler presset

Når det kommer til bygg- og anleggsbransjen, er bildet spesielt mørkt. 4 av 10 beskriver deres nåværende markedssituasjon som dårlig, og bekymrende 6 av 10 forventer en nedgang i de kommende månedene.

Behov for styrket støtte

Regiondirektør i NHO Nordland, Hans Christian Hansson, peker på behovet for tiltak for å styrke bygg- og anleggsbransjen, inkludert styrking av Husbanken og lokale myndighetsinitiativer for å øke aktiviteten i bransjen.

Dagens markedssituasjon

Mens mange sektorer opplever utfordringer, rapporterer sjømatbedrifter at 9 av 10 finner dagens markedssituasjon som god eller tilfredsstillende. Offshore Norge-bedrifter melder også om en positiv nåværende markedssituasjon.

Fremtidig utsikt

34 prosent av medlemsbedriftene i Nordland forventer en nedgang i markedssituasjonen de neste seks månedene, med bygg- og anleggsbransjen som den mest pessimistiske.

Forrige artikkelDette krever næringa av den nye fiskeriministeren
Neste artikkelFikk betydelig rabatt etter tilståelse