Hurtigrutens Hus Hadsel KF på Stokmarknes har planer om å «stjele» 908.000 kroner for salget av bygget der ungdomsklubben på Melbu tidligere holdt til.

Samtidig har rådmannen i Hadsel foreslått å legge ned den samme ungdomsklubben på Melbu.

Det var Bladet Vesterålen som først omtalte at over 900.000 kroner står på fond i Hadsel kommune. Pengene er avsatt til bruk i kommunens barne- og ungdomsarbeid.

Det var høsten 2012 at kommunestyret i Hadsel bestemte seg for å selge den gamle Doktorgården, hvor ungdommen på Melbu hadde sin ungdomsklubb. Et forslag til vedtak i kommunen tok høyde for at pengene skulle brukes til ungdomstiltak på Melbu. I følge Bladet Vesterålen var dette foreslått av samme person som i dag er konstituert leder av Hurtigrutens Hus Hadsel KF, Ketil Johnsen fra Arbeiderpartiet.

Økonomisjef Tommy Løveng Hansen opplyser til Bladet Vesterålen at pengene er satt inn på et investeringsfond for barn og unge, men at det ikke er sikkert at pengene blir brukt på Melbu.

Bladet Vesterålen forteller at styret i Hurtigrutens Hus Hadsel KF la inn de 900.000 kronene for salget av Doktorgården på Melbu inn i planene om å få ungdomsklubben på Stokmarknes inn i Hurtigrutens Hus Hadsel KF.

Etter kommunens planer skal ombyggingen med Melbu-pengene skje på Stokmarknes i 2017.

Forrige artikkelBilfører stoppet med narkotika i kroppen
Neste artikkelEkren: Pensjonistene må selv betale for nedleggelse