Fylkesmannen i Nordland arrangerer statsborgerseremoni på Sortland og i Bodø til høsten.

Den første seremoni holdes i Bodø lørdag 26. august for nye statsborgere fra midterste og sørligste delen av fylket. Den 7. oktober blir det statsborgerseremoni for nye statsborgere i den nordligste delen av fylket.

Alle nye statsborgere får tilsendt invitasjon i posten. Du som er ny statsborger kan melde deg og dine gjester på seremonien.

– Senere i år inviterer vi til statsborgerseremoni for nye statsborgere som bor i den nordligste delen av fylket. Denne seremonien blir på Sortland lørdag 7. oktober. Vi sender ut invitasjon til denne seremonien i løpet av august, opplyser Sidsel Schjelderup, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Nordland.

Årlig seremoni

Fylkesmannen arrangerte statsborgerseremoni for første gang i 2007.  Siden har denne høytidelige markeringen vært en årlig begivenhet. I løpet av det siste året har Nordland fått hele 373 nye statsborgere.

Statsborgerseremonien for nye norske statsborgere markerer overgangen til norsk statsborgerskap. Det er Fylkesmannen som er ansvarlig for å arrangere seremoniene. Å delta på seremonien innebærer at de nye statsborgerne avlegger et symbolsk troskapsløfte til Norge, og alle nye statsborgere får utdelt en velkomstbok. I tillegg vil det bli kulturelle innslag og taler.

– Seremonien gir nye statsborgere anledning til å vise offentlig sin tilknytning til Norge. Det å skifte statsborgerskap er ofte et stort valg, og det tar tid å få norsk statsborgerskap. Det er et livsvalg som fortjener å bli markert, sier Schjelderup.

Målgruppen for seremoniene er personer over 12 år som har fått innvilget norsk statsborgerskap. Det er frivillig for nye statsborgere om de ønsker å delta i seremonien.

Forrige artikkelAluminiumskasser tåler ikke vann
Neste artikkelSe hva de gjør med alleen på Melbu