Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja smiler fra øre til øre etter at regjeringsplattformen for Høyre, Frp og Venstre ble vedtatt søndag.

Folkeaksjonen går inn i sitt niende år med å innkassere nok en stor seier. For tredje gang i aksjonens historie freder regjeringen havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot petroleumsvirksomhet.

– Dette er en seier for fiskerne, kommende generasjoner, miljø, klima og regionene som nå kan fortsette å utvikle et bærekraftig og fremtidsrettet næringsliv. – sier leder i folkeaksjonen Odd Arne Sandberg i en pressemelding.

Søndag ettermiddag ble det klart. Lofoten, Vesterålen og Senja forblir et oljefritt område. Folkeaksjonen jubler og roser Venstre  for innsatsen i forhandlingene. Avtalen mellom Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet legger til grunn at det ikke skal åpnes for oljevirksomhet de neste fire årene.

Et stadig mer solid flertall lokalt og nasjonalt er for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette har den nye regjeringen tatt følgene av. Avtalen er et bevis på man med  folket i ryggen stiller sterkt i forhandlinger. Folkeaksjonen vil rose Venstre for en formidabel innsats denne runden.  Denne avtalen er med på å sikre gode driftsvilkår for fiskerne i regionen, og man kan fortsatt reklamere med rent hav og ren natur i all næringsvirksomhet i regionen. Den utviklingen man for tiden ser med positiv befolkningsutvikling og bedrifter som går stadig bedre styrkes gjennom denne avtalen.

Landsmøtet i folkeaksjonen ble avholdt i Bodø i november.  Det var det åttende landsmøtet i organisasjonen, og det best besøkte i folkeaksjonens historie. Dette vitner om en stadig voksende organisasjon som har lyktes med sine strategier og som er veldig klare for å fortsatt jobbe for et varig av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.  Avtalen mellom Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre viser at det nytter å engasjere seg.

Forrige artikkelPolitiet sliter med fylliker denne helga
Neste artikkelKan være siste år med silde- og kvaleventyr i Troms-fjordene