Lofoten og Vesterålen Petro krever at Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet, som alle har programfestet konsekvensutredning av olje- og gassaktivitet i regionen, finner frem til en løsning sammen.

  INNLEGG   Av Ørjan Robertsen, Lofoten og Vesterålen Petro

Valgresultatet gir nok en gang et klart flertall på Stortinget for konsekvensutredning i en eller annen form. Nå mener LoVe Petro det er på tide med handling.

– Dette begynner å bli et demokratisk problem. I åtte år har partiene med landsmøtevedtak om konsekvensutredning hatt klart flertall på Stortinget. Likevel har de latt småpartiene blokkere. Det er uholdbart!

Ikke ensbetydende med åpning

En konsekvensutredning ikke er ensbetydende med åpning.

– Det er forstemmende at folk og virksomheter i vår region som ønsker å se om det er mulig å forene olje- og gassaktivitet med eksisterende næringer og miljøhensyn, så langt ikke en gang har fått se et beslutningsgrunnlag.

Helhetlig vurdering

En konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er nødvendig for å få en helhetlig vurdering.

– Gjennom en konsekvensutredning vil alle få de svarene de etterspør. Ulike hensyn vil veies mot hverandre, i en omfattende høringsprosess hvor befolkningen og lokale myndigheter blir tatt med på råd. Og til syvende og sist er det Stortinget som avgjør om områdene skal åpnes. LoVe petro har tiltro til at våre folkevalgte evner å vurdere spørsmålet på en forsvarlig måte..

Må være forsvarlig og skape lokale ringvirkninger

Lofoten og Vesterålen Petro har ikke ubetinget ønsker olje- og gassaktivitet i regionen.

– Om konsekvensutredningen viser at olje- og gassaktivitet verken er forsvarlig eller gir lokale og regionale ringvirkninger, vil Lofoten og Vesterålen Petro fraråde at områdene åpnes.

 

 

Forrige artikkelBilfører ble fotgjenger i LoVe
Neste artikkelHurtigrutens Hus: Må skaffe 50 mill ekstra til Hurtigrutemuseet