Eldreaksjonen i Hadsel kritiserer kommunen for sommerstenging av legekontoret på Melbu. Folk sier ikke i fra når de er misfornøyde, hevder aksjonen. 

Eldreaksjonen Hadsel viser til at helse- og omsorgssjef Marion Celius på sensommeren mente at det ikke hadde vært problemer knyttet til sommerstengt legekontor på Melbu. Eldre aksjonen ved Ingrid Larssen, Kirsti Steimoeggen, Jan Eriksen og Frode Holdhus stiller spørsmål ved grunnlaget for å uttale dette og er ikke enig i konklusjonen.

– Vi tror at det finnes flere negative følger av en slik stenging. Problemet er heller at folk dessverre ikke sier ifra. Nei. Folk aksepterer det som skjer. Hva kan jeg gjøre med dette, tenker nok mange. Men, har kommunen spurt de berørte hva de syns om stengingen?

– For de eldre, og de aller yngste, er sommerstengt legekontor mest vanskelig. Nærhet til disse tjenestene er sentralt. Folk i Melbu-området og på Strandlandet var uten nærhet til denne tjenesten i flere uker.

– Hvor mange på Austvågøy søkte heller hjelp i Vågan? Og, for alle, hvor mange nødvendige legebesøk ble ikke gjort eller utsatt? Vi er redd for at dette antallet er stort.

– Legekontor i den sørlige delen av Hadsel kommune må vi ha. Året rundt. Det er særs uheldig for utsatte grupper dersom dette blir sentralisert. Dessverre kan det virke som om det er flere som ønsker dette. Men det er nærhet som gir trygghet!

Vi tar derfor sjansen på å protestere på vegne av de eldre og særlig de som har helseproblemer. Det er på ingen måte bra at legekontoret på Melbu var lukket i sommer! Vi krever at dette er siste gang! Heter det fra eldreaksjonen i Hadsel.

Forrige artikkelGraver opp veien mellom Melbu og Stokmarknes
Neste artikkelMann satt i arresten i Svolvær